Kvalitets kød

Ænder

Velkommen til kvalitets kød fra bac.dk

Hvert år omkring oktober, november og december tilbyder vi salg af kvalitets moskus-, land-, og mulardænder.
Du kan aflægge din bestilling nederst på denne side

De forskellige typer ænder

Moskusand

En rigtig Berberi-and, utrolig kødfuld og fedtfattig på ca. 4 kg. (Kendetegnet ved røde næb)

Mulardand

Mulardand er en krydsning af moskusand og alm. landand. Den er meget kødfuld og velsmagende på ca. 3,5 kg.

Landand

Landand har et tilpas fedtlag, der gør kødet utroligt mørt og lækkert. Landanden er helt hvid og vejer ca. 3,75 kg.

Ænderne er minimum 18 uger inden slagtning. Det giver bedre og mere kødfulde ænder!

Slagtningen sker på Danmarks eneste godkendte mobilslagteri, og vi deltager selv i arbejdet for at sikre et tilfredsstillende produkt.

Ænderne er håndslagtet på godkendt mobilslagteri og kontrolleret af dyrlæge inden slagtning og igen inden nedfrysning.

De leveres med indmad, der er pakket i pose. Indmaden består af lever, hjerte og kråse.

Se også vores udvalg af smagfulde frilandsgrise

Mormor Laura’s orginale opskrift på sprængt and

1 and, ca. 3 kg. (brug eventuelt lårene, hvis du kun steger andebrysterne)

Saltlage

  • 5 l. vand
  • 600 g. salt
  • 400 g. farin

Kogelage

  • 3-4 l. vand
  • 6 hele peberkorn
  • 2-3 laurblade
  • 2 mellemstore løg

Kog saltlage og skum den af. Lad den blive helt kold og læg så anden i. Sørg for den er helt dækket.

Læg et let pres på og sæt den køligt i 2-2 ½ døgn.

Skyl anden og kog den mør i kogelagen (1 ¼ – 1 ½ time).

Server grøntsager, kartofler og flødepeberrods sauce til.

Servér med et smil – velbekomme